AAE 2

Type

Utiliteit, Verbouw

Stijl

Modern

Plaats

Helmond

Jaar

2019

Materiaal

Glas

AAE te Helmond heeft ons de opdracht gegeven een ontwerp te maken voor de verbouwing van een bestaand bedrijfspand. Oorspronkelijk is het pand traditioneel opgezet met een kantoorgedeelte aan de voorzijde en een bedrijfshal aan de achterzijde. In het ontwerp is gezocht naar een integratie en openheid tussen de verschillende functies. De consequent toegepaste glazen scheidingswanden zorgen voor een grote transparantie en saamhorigheid onder de werknemers.

Het uiterlijk van het gebouw is in lijn gebracht met het bestaande pand van AAE met de door ons eerder al ontworpen kantine met glazen lamellen. Deze glazen lamellen komen ook in dit ontwerp terug en zijn voorzien van een honingraat print en ledverlichting.

Bij binnenkomst is de unieke trap naar de kantoorverdieping een echte blikvanger. De ronde omhoog cirkelende trap is voorzien van eiken houten treden en een gecoate stalen balustrade.